Katica-torta :)
A világ legaranyosabb katica-tortája a világ legaranyosabb Katicájának
…avagy
a katica ízű formájú tortánk története 😊
Ez
alkalommal Kata születésnapi tortáját készítettük el. Mi mást találhattunk
volna ki, mint egy meseszép katica-alakú tortát. A forma miatt Charlotte alapot
készítettünk, ezt dekoráltunk fondant-nal. Nagyon izgalmas volt elkészíteni, és
tökéletes lett a végeredmény.
A
világ legaranyosabb katica-tortája a világ legaranyosabb Katicájának
Katica torta:
Piskóta:
6 db tojás
10 dkg porcukor
4 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
sárgabarack lekvár
Krém:
3dl növényi
habtejszín
500 g túró
2 cs vaníliáscukor
porcukor
1 db üveges
őszibarack konzerv
zselatin
Díszítéshez:
Piros, fekete meg
fehér fondant
A lisztet elkevertük a szódabikarbónával,
egy külön tálban pedig a 6 tojássárgáját kevertük habosra a porcukorral. A
lisztes keveréket beledolgoztuk a tojásos részbe, majd belefogattuk a felvert
tojásfehérjét. Tepsibe sütőpapírt vágtunk, ráöntöttük a masszát és elsimítottuk. Előmelegített sütőben 180oC-on 10-15 percig
sütöttük.
Két
adag piskótát sütöttünk egy nagy tepsiben.
Miután
kihűltek, megkentük őket baracklekvárral, egy akkora kör alakú részt kivéve,
amit a tortánk aljának szántunk.
A
lekvárral megkent részeket csiga-szerűen feltekertük:
Ezután
kb 1-1,5 cm-es darabokra vágtuk.
Egy
félgömb alakú edényt kibéleltünk folpack-kal, majd a piskótatekercseket
egyesével belehelyeztük.
Ezután
elkészítettük a krémet. Ehhez 3dl növényi habtejszínt felvertünk, majd hozzáadtunk
500g villával összetört túrót, vaníliáscukrot és egy kevés porcukrot (Közben
kóstolgattuk, hogy biztosan ne legyen katica íze…:D).
A barack befőttről
leöntöttük a levét, majd a gyümiket apró darabokra vágtuk.
Hogy
biztosra menjünk, adtunk egy kis zselatint a krémhez, hogy stabil legyen a
katicánk.
Ezután
a krémet beleöntöttük a piskótatekerccsel kibélelt félgömb alakú edénybe, majd
befedtük az előzőleg félretett kör alakú piskótával.
Egy
éjszakán át a hűtőben pihentettük, és izgultunk, hogy megfelelő mértékben
megszilárduljon a krémünk.
Szerencsére
minden rendben volt, szóval nekiláthattunk a díszítésnek.
Először
piros fondant-nal borítottuk be a tortát.
Levágtuk a felesleges részeket, és
eldolgoztuk a széleket.
Ezután
a fekete fondant-ból elkészítettük a fejet, a szárnyakat elválasztó vonalat és
a pöttyöket.
Fehér és fekete fondant-ból
a szemeket, pirosból a szájat. Két, a semmiből előbukkanó cukor szívecskéből
pedig szerelmessé varázsoltuk a katica tekintetét.
Ezzel
el is készült a remekmű.
Mivel Zsófi nem tudott jönni segíteni, gondoltuk, egy kicsit megvicceljük. Kerestünk egy csúnya katica torta képet, és elküldtük neki, mintha a sajátunk lenne...így neki is igazi meglepetés volt a végeredmény. 😁😁
Ekkor
már csak egy óránk maradt a születésnapi buliig, ami persze felejthetetlenre
sikeredett, köszönhetően a tortának, na meg az életkornak megfelelő
ajándékoknak…
Vége 😘
Megjegyzések
Megjegyzés küldése