Katica-torta :)


A világ legaranyosabb katica-tortája a világ legaranyosabb Katicájának 

 …avagy a katica ízű formájú tortánk története 😊




















Ez alkalommal Kata születésnapi tortáját készítettük el. Mi mást találhattunk volna ki, mint egy meseszép katica-alakú tortát. A forma miatt Charlotte alapot készítettünk, ezt dekoráltunk fondant-nal. Nagyon izgalmas volt elkészíteni, és tökéletes lett a végeredmény.

A világ legaranyosabb katica-tortája a világ legaranyosabb Katicájának 

 Katica torta:
Piskóta:
6 db tojás
10 dkg porcukor
4 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

sárgabarack lekvár

Krém:
3dl növényi habtejszín
500 g túró
2 cs vaníliáscukor
porcukor
1 db üveges őszibarack konzerv
zselatin

Díszítéshez:
Piros, fekete meg fehér fondant



A lisztet elkevertük a szódabikarbónával, egy külön tálban pedig a 6 tojássárgáját kevertük habosra a porcukorral. A lisztes keveréket beledolgoztuk a tojásos részbe, majd belefogattuk a felvert tojásfehérjét. Tepsibe  sütőpapírt vágtunk, ráöntöttük a masszát és elsimítottuk. Előmelegített sütőben 180oC-on 10-15 percig sütöttük.

Két adag piskótát sütöttünk egy nagy tepsiben.
Miután kihűltek, megkentük őket baracklekvárral, egy akkora kör alakú részt kivéve, amit a tortánk aljának szántunk.
A lekvárral megkent részeket csiga-szerűen feltekertük:
Ezután kb 1-1,5 cm-es darabokra vágtuk.
Egy félgömb alakú edényt kibéleltünk folpack-kal, majd a piskótatekercseket egyesével belehelyeztük.
 
Ezután elkészítettük a krémet. Ehhez 3dl növényi habtejszínt felvertünk, majd hozzáadtunk 500g villával összetört túrót, vaníliáscukrot és egy kevés porcukrot (Közben kóstolgattuk, hogy biztosan ne legyen katica íze…:D).
A barack befőttről leöntöttük a levét, majd a gyümiket apró darabokra vágtuk.
Hogy biztosra menjünk, adtunk egy kis zselatint a krémhez, hogy stabil legyen a katicánk. 
Ezután a krémet beleöntöttük a piskótatekerccsel kibélelt félgömb alakú edénybe, majd befedtük az előzőleg félretett kör alakú piskótával.

Egy éjszakán át a hűtőben pihentettük, és izgultunk, hogy megfelelő mértékben megszilárduljon a krémünk. 
Szerencsére minden rendben volt, szóval nekiláthattunk a díszítésnek.
 
Először piros fondant-nal borítottuk be a tortát.
Levágtuk a felesleges részeket, és eldolgoztuk a széleket. 

Ezután a fekete fondant-ból elkészítettük a fejet, a szárnyakat elválasztó vonalat és a pöttyöket. 
Fehér és fekete fondant-ból a szemeket, pirosból a szájat. Két, a semmiből előbukkanó cukor szívecskéből pedig szerelmessé varázsoltuk a katica tekintetét.
Ezzel el is készült a remekmű.
Mivel Zsófi nem tudott jönni segíteni, gondoltuk, egy kicsit megvicceljük. Kerestünk egy csúnya katica torta képet, és elküldtük neki, mintha a sajátunk lenne...
így neki is igazi meglepetés volt a végeredmény. 😁😁
Ekkor már csak egy óránk maradt a születésnapi buliig, ami persze felejthetetlenre sikeredett, köszönhetően a tortának, na meg az életkornak megfelelő ajándékoknak…
 

Vége 😘




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Crystal Violet ombre torta

Kókuszos macskatorta