Kókuszos macskatorta


Kókuszos macskatorta


 …avagy a drámák tortája… 
 













Nagyon kedves macskaimádó munkatársunknak készült ez a torta. Sok-sok drámával, de annál több sikerrel megkoronázva. Először dolgoztunk ugyanis fondant-nal, ráadásul mi magunk készítettük. A sütő sem volt a barátunk ezen a napon…Az izgalmak közepette csak kevés kép készült, de a végeredmény magáért beszél.


 Kókuszos macskatorta:

A piskótához:
8 db tojás
8 ek liszt
8 ek kristálycukor
12 g sütőpor
2 ek étolaj

A kókuszos krémhez:
5 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
80 g vaníliapuding
10 g vanílias cukor
5 ek porcukor
2 db tojássárgája
5 dl habtejszín

Fondant:
6 evőkanál víz
1 evőkanál őrölt zselatin (8-10 g)
2 evőkanál méz
1 evőkanál margarin
kb. 90-100 dkg porcukor

Díszítéshez:
csoki
kakaópor

Forrás:

Először a piskótával kezdtünk. Szétválasztottuk a tojásokat. A fehérjéket a cukorral habbá vertük, majd a tojások sárgáit összekevertük az olajjal, liszttel és a sütőporral. Ezután összekevertük a felvert tojásfehérjékkel, vigyázva, hogy ne törtjük össze.

Sütőpapírral kibéleltünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát és 180oC-on 20 percig majd 160oC-on 30 percig sütöttük. Na, itt kezdődött az első dráma. Szépen megnőtt a piskótánk. Viszont miután ellenőriztük, hogy megsült-e, összeesett. További sütést követően nem nőtt, viszont a közepe nyers maradt… 

MENTŐÖTLET: Vágjuk ketté, majd süssük meg egyenként a két felet így átsül a piskóta. Ezzel megmentettük a helyzetet, bár nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

TANULSÁG: érdemes kiismerni a sütőd, mielőtt ilyen nagyszabású dologba kezdesz.

Ezután nekiláttunk a krémnek. 3 dl tejet felforraltunk, és beletettük a kókuszreszeléket. 2dl tejet, a két csomag vaníliáspudingot, és a két tojássárgáját az 5 evőkanál cukorral elkevertük, majd hozzáadtuk az előzőleg elkészített kókuszos tejet. Megfőztük, majd kihűtöttük. Ez minden probléma nélkül megvalósult 👍

Felvertünk 5 dl habtejszínt, majd óvatosan összekevertük az előző lépésben elkészített krémmel. A végeredmény isteni volt 😋

A piskótákat megtöltöttük a krémmel.

Ezzel párhuzamosan a fondant is elkészítettük. Sokkal kevésbé ijesztő, mint ahogy elsőre hangzik. 500 gramm porcukrot átszitáltunk. Vízben elkevertük a zselatint, a mézet és a margarint, majd felmelegítettük, és elkevertük őket egymással. Összedolgoztuk, és folyamatosan átszitált porcukrot adtunk hozzá, hogy ne ragadjon. 

Pihentettük.

Eközben vajas krémmel bevontuk a tortát, hogy erre helyezzük fel a fondant. Ehhez porcukor és margarin 1:1 arányú keverékét használtunk

Ezt követően a fondant kinyújtottuk kb. 3 mm vastagra. és megpróbáltuk a tortára helyezni. Na itt következett be a második dráma. A fondant sajnos elkezdett repedni. A lelógó szélek pedig nem könnyítették meg a dolgunkat, mert ha nem voltunk elég gyorsak, a saját súlyának következtében repedt meg.

MENTŐÖTLET 2: Egy kis víz mindent megold. De tényleg. Egy kis ecsettel csodákat lehet művelni, probléma nélkül kijavítottuk a hibát.

A torta oldalára Vica által készített csoki díszeket ragasztottunk.

A tetejét pedig megkoronáztuk a világ legaranyosabb fondant macskájával, ami Zsófi keze munkájának eredménye. 😊


Másnap ünnepeltük meg a szülinapost, és azt már hozzá sem kell tennem, hogy teljes sikert arattuk (de lehet, hogy a fondant-macska érdeme az egész 😍)
 U.I.: Ott volt ám Vica is, ő készítette a képet 💓

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Katica-torta :)

Crystal Violet ombre torta